Karrysild med jordskok-kompot
Opskrift på karrysild med jordskok-kompot
4 pers. – 60 min.
Ingredienser:
- 8 skiver rugbrød
- Smør eller fedt til brødet
- Ærteskud
- Salt og peber
Karrysild:
- 1 rødløg
- 1 spsk. æblecidereddike
- 1½ tsk. citronsaft
- 1 dl cremefraiche 18 %
- 2 spsk. mayonnaise
- 1 spsk. karry
- 1 æble
- Salt og peber
- 400 g marinerede sild (drænet vægt)
Jordskok-kompot:
- 2 æbler
- 120 g jordskokker
- Smør til stegning
- 2 tsk. sukker
- ½ citron
Fremgangsmåde:
Karrysild: Hak rødløg fint. Dæk løget med eddike og citronsaft i en skål, og lad det stå i 10 minutter. Afdryp.
Rør creme-fraiche og mayonnaise med karry og små æbletern. Bland rødløg i, og krydr med salt og peber.
Vend sild i mundrette stykker med dressingen, og lad det trække køligt i mindst 30 minutter, evt. til dagen efter.
Jordskok-kompot: Skræl æbler og jordskokker, og skær begge dele i tern. Steg dem bløde i smør og sukker på en pande ved svag varme.
Dryp ½ tsk. citronsaft over, og mos blandingen med en gaffel, så du får en puré med lidt struktur.
Smag jordskok-kompotten til med citronsaft, salt og peber.
Anret silden på smurt rugbrød, og pynt med jordskok-kompot, ærteskud, salt og peber.