Juletræsbrownies
Fredag, 23. december 2022Af Line Holt Nielsen. Foto: Maria Fabricius Tegner.Foto: Maria Fabricius Tegner.
Skru op for julehyggen med udsmykning og dekorative former på kager.
Opskriften giver ca. 12. stk. juletræsbrownies
40 min
12 personer
Juletræsbrownie
250 g mørk chokolade
135 g smør + lidt til formen
5 æg
350 g mørkt muscovado- eller rørsukker
65 g hvedemel
1/2 tsk. salt
1/2 tsk. bagepulver
2 spsk. rent kakaopulver
Pynt
120 g blødt smør
1 tsk. vaniljesukker
120 g flormelis
1 spsk. mælk
10 dråber grøn konditorfarve
Odense Pastel Perler
18 labre larver
Brownie
- Tænd ovnen på 175°.
- Hak chokoladen groft, og smelt den forsigtigt over vandbad eller i mikroovnen sammen med smør.
- Pisk æg og sukker, til blandingen er ensartet, men ikke så længe, at den bliver for luftig. Hæld forsigtigt chokoladesmørret i.
- Sigt mel, salt, bagepulver og kakao i dejen, og vend den sammen. Hæld den i en smurt bradepande, og bag kagen i ovnen i ca. 30 minutter.
- Kagen skal stadig være svampet indeni, men give efter, hvis du trykker blidt i overfladen med en finger.
- Afkøl kagen helt, og lad den gerne stå og sætte sig til dagen efter.
Pynt
- Pisk smør og vaniljesukker luftigt. Pisk flormelis og mælk i, indtil konsistensen er fast, men luftig. Pisk konditorfarve i.
- Skær kagen ud i trekantede stykker.
- Brug et træspyd eller lignende til grave et lille hul i bunden, og stik en Laber Larve ind i hullet.
- Dekorér kagerne med grøn smørcreme og sukkerperler.
Hovedretter
Julekage med appelsinremonce