Klassisk æggekage
Fredag, 16. april 2021Af Pia Andreassen, Foto: Martin Tanggaard Foto: Martin Tanggaard
Skal frokosten eller aftensmaden være nem og hurtig at lave? Så er en æggekage et oplagt valg. Her får du opskriften på en klassisk æggekage.
![](https://imgix.familiejournal.dk/media/article/2019_son_ng_15_02.jpg?auto=format,compress&fit=crop&ar=320:180&crop=faces,entropy)
Opskrift på klassisk æggekage
(2 personer)
- 6 skiver bacon
- 5 æg
- ¾ dl mælk
- Salt og peber
- 300 g kogte og kolde kartofler
- 3 mellemstore tomater
- ½ potte purløg
Tilbehør:
- Rugbrød med smør
- Sennep
Prøv også: Nem aftensmad: Æggekage med hytteost og grøntsager
Fremgangsmåde:
Varm ovnen op til 180°. Steg baconen sprød, men ikke hård, på en pande, der kan gå i ovnen. Lad baconen dryppe af på et stykke fedtsugende papir. Gem lidt af baconfedtet på panden.
Pisk æg og mælk sammen. Krydr med salt og peber. Skær kartofler i små tern, og vend dem i æggemassen. Hæld det hele på panden, og lad det stå ved svag til middel varme i 10 minutter.
Prøv også: 3 retter med tomater til hverdagen
Skær tomater i skiver, og læg dem oven på æggekagen. Sæt panden i ovnen i ca. 10 minutter, eller til æggemassen er stivnet.
Servér med bacon og purløg på.
Prøv også: Bonde-æggekage med bacon