Sundere søde sager: Trøffelkugler og cookies
Trøffelkugler med kokos og kikærter
20 stk.
- 1 dåse kikærter
- 100 g tørrede dadler
- 2 spsk. kokosolie
- ½ dl lys sirup
- 1 tsk. vaniljepasta
- 2 spsk. kokosfibermel
- 1 dl kokosmel
Fremgangsmåde:
Skyl kikærterne godt i koldt vand, og dryp dem af i en sigte. Findel kikærter, dadler, kokosolie, sirup og vanilje i en foodprocessor, indtil massen er jævn. Tilsæt kokosfibermel, bland det godt, og smag evt. til med mere vanilje og sirup.
Lad massen hvile på køl i 30 minutter. Tril daddelmassen til kugler, og vend dem i kokosmel. Opbevar dem køligt og tørt i op til 1 uge.
Havrecookies med hasselnødder og chiafrø
12 stk.
- 150 g havregryn
- 100 g quinoaflager
- ¼ tsk. salt
- 25 g hasselnøddekerner
- ½ tsk. bagepulver
- 75 g smør
- 150 g flydende honning
- 1 spsk. kakaonibs
- 1 spsk. chiafrø
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 180° varmluft. Rør alle ingredienserne sammen med en ske, til dejen er sammenhængende. Vent med at røre kakaonibs og chiafrø i til sidst.
Tril dejen til 12 kugler, og læg dem med afstand til hinanden på en bageplade med bagepapir. Tryk dem en anelse flade. Bag kagerne gyldne i ovnen i ca. 12 minutter. Afkøl på en rist, og opbevar dem i en kagedåse.