Søde risengrødsboller
Fredag, 2. december 2022Af Line Holt Nielsen. Foto: Maria Fabricius Tegner.Foto: Maria Fabricius Tegner.
En rest risengrød i bolledejen giver dejligt svampet og blødt brød. Grøden kan også give ekstra smag og fylde til vafler eller bruges i en frisk kagecreme.
Opskrift på søde risengrødsboller
14 stk.
Ingredienser:
- 20 g gær
- 2½ dl lun mælk
- 2 spsk. sukker
- 1 tsk. salt
- 325 g kold risengrød
- 625 g hvedemel
- 75 g blødt smør
Pynt:
- 1 æg til pensling
- ½ spsk. stødt kanel
- 2 tsk. sukker
Fremgangsmåde:
Smuldr gær i lillefingervarm mælk. Rør sukker og salt i. Tilsæt risengrøden, og rør godt, til der ikke er flere klumper.
Ælt ⅔ af melet i, og dernæst det bløde smør. Ælt resten af melet i lidt ad gangen, indtil dejen har en sammenhængende og fast konsistens, men stadig er lidt klistret.
Hovedretter
Risengrød med lun abrikoskompot
Lad dejen hæve lunt og tildækket i 40 minutter.
Form dejen til boller med fugtige hænder, og stil dem på en bageplade med bagepapir med god afstand imellem.
Efterhæv bollerne i 40 minutter. Varm ovnen op til 200°.
Pynt: Pensl bollerne med sammenpisket æg, og drys kanelsukker på.
Bag bollerne i ovnen i 15-20 minutter, til de er gyldne og lyder hule, hvis du banker i bunden af dem.
Dessert & Kage
Klatkager - brug resterne fra risengrøden