Opskrifter

Brombærmazariner med havregryn og hasselnødder

Fredag, 13. september 2024Af Gitte Heidi Rasmussen og Julie Hey Foto: Betina Hastoft
Disse brombærmazariner med havregryn og hasselnødder kombinerer sødme og nøddeagtig crunch til en perfekt efterårslækkerbisken.
45 min
8 personer
Brombærmazariner med havregryn og hasselnødder:
125 g blødt smør
125 g rørsukker
1 vaniljestang
125 g marcipan
2 æg
45 g havregryn
30 g hasselnødder
2 æggeblommer
2 spsk. sukker
1½ spsk. majsstivelse
2 dl sødmælk
250 g brombær
8 små portionsbageforme

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 175°.
  2. Smør formene med smør.
  3. Pisk smør, sukker og korn fra ½ vaniljestang luftigt med en elpisker.
  4. Riv marcipanen ned i smørblandingen, og rør rundt.
  5. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk mellem hvert æg.
  6. Blend havregryn og hasselnødder i en blender, til det har konsistens som groft mel, og vend det i dejen.
  7. Fordel dejen i formene, og bag kagerne i ovnen i ca. ­20 minutter, til de er gennembagte.
  8. Afkøl på en bagerist, før du tager dem ud af formene.
  9. Pisk æg, sukker, korn fra den anden halve vaniljestang og majsstivelse sammen i en gryde.
  10. Tilsæt mælk, og kog op under konstant omrøring i ca. 3 minutter, til cremen tykner.
  11. Hæld den i en skål, og lad den afkøle.
  12. Mos 3 brombær, og rør dem i vaniljecremen.
  13. Smør mazarinkagerne med creme, og pynt med friske brombær.