Opskrifter
Brombærmazariner med havregryn og hasselnødder
Fredag, 13. september 2024Af Gitte Heidi Rasmussen og Julie Hey Foto: Betina Hastoft
Disse brombærmazariner med havregryn og hasselnødder kombinerer sødme og nøddeagtig crunch til en perfekt efterårslækkerbisken.
45 min
8 personer
Brombærmazariner med havregryn og hasselnødder:
125 g blødt smør
125 g rørsukker
1 vaniljestang
125 g marcipan
2 æg
45 g havregryn
30 g hasselnødder
2 æggeblommer
2 spsk. sukker
1½ spsk. majsstivelse
2 dl sødmælk
250 g brombær
8 små portionsbageforme
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 175°.
- Smør formene med smør.
- Pisk smør, sukker og korn fra ½ vaniljestang luftigt med en elpisker.
- Riv marcipanen ned i smørblandingen, og rør rundt.
- Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk mellem hvert æg.
- Blend havregryn og hasselnødder i en blender, til det har konsistens som groft mel, og vend det i dejen.
- Fordel dejen i formene, og bag kagerne i ovnen i ca. 20 minutter, til de er gennembagte.
- Afkøl på en bagerist, før du tager dem ud af formene.
- Pisk æg, sukker, korn fra den anden halve vaniljestang og majsstivelse sammen i en gryde.
- Tilsæt mælk, og kog op under konstant omrøring i ca. 3 minutter, til cremen tykner.
- Hæld den i en skål, og lad den afkøle.
- Mos 3 brombær, og rør dem i vaniljecremen.
- Smør mazarinkagerne med creme, og pynt med friske brombær.