Opskrifter

Kanelsmåkager med ingefær og mørk sirup

Fredag, 15. november 2024Af Gitte Heidi Rasmussen Foto: Stine Christiansen
Lækre kanelsmåkager med et strejf af ingefær og mørk sirup – perfekt til julens hyggestunder!
45 min
60 personer
Kanelsmåkager med ingefær og mørk sirup:
100 g blødt smør
200 g rørsukker
1 æg
85 g mørk sirup
250 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 tsk. stødt ingefær
2 tsk. stødt kanel
Topping:
50 g rørsukker
½ tsk. stødt kanel

Fremgangsmåde:

Kanelsmåkager med ingefær og mørk sirup:

  1. Rør smør og sukker sammen i en skål, og rør herefter ægget i smørblandingen.
  2. Tilsæt sirup, mel, bagepulver, ingefær og kanel, og rør dejen godt sammen, til den er jævn og glat.
  3. Lad dejen hvile i køleskabet i ca. 30 minutter, til den er fast.
  4. Del dejen i 6 dele, og tril hvert dejstykke til en aflang rulle.
  5. Del herefter hver dejrulle i 10 stykker, og tril dem til kugler.
  6. Fordel dejkuglerne på bageplader med bagepapir med god afstand imellem, og tryk dem let flade.

Topping:

  1. Tænd ovnen på 180°.
  2. Bland sukker og kanel i en lille skål, og drys kanelsukkeret over småkagerne på bagepladen.
  3. Bag småkagerne i ovnen i 7-8 minutter, til de er let gyldne.
  4. Lad dem afkøle på en bagerist, og opbevar dem i en luftæt beholder.