Fisk og grøntsager i fad med hjemmelavet sursød sauce

Søndag, 31. juli 2011Opdateret 19. februar
af Redaktion
En sursød sauce kan smage dejligt til mange ting - her er den lavet som en slags marinade til fisk serveret sammen med både peberfrugt, tomat og champignon
Foto: Catrine Mannerup
Foto: Catrine Mannerup

4 pers.

5 spsk. eddike - gerne æblecider
3 spsk. sojasauce - gerne lys sojasauce
4 spsk. sukker
1 spsk. tomatpure
2 spsk. maizenamel
2,5 dl vand
200 g champignon
600 g kullerfilet (eller torskefilet)
Salt og peber
3 stk. tomat
1 ds. ananas i tern
2 stk. peberfrugt

Fremgangsmåde

  1. Bland eddike, sojasauce, sukker, tomatpure, maizenamel, vand, ananas og ananaslage i en gryde.
  2. Kog saucen op under omrøring.
  3. Rens peberfrugt, tomat og champignon og skær dem i passende stykker.
  4. Kom grøntsagerne i saucen.
  5. Skær fisken i passende stykker, læg stykkerne i et ovnfast fad, krydr med salt og peber. Hæld saucen over fisken og overdæk retten med alufolie.
  6. Bag retten i ovn ved 185°C i ca. 20 min. til fisken er mør.
  7. Serveres med brune ris og evt. lynstegt kål i strimler.

Næringsindhold

Energiindhold pr. portion:

211 Kcal/884 kJ

Fedt: 1 gram
Kulhydrater: 34 gram
Protein: 17 gram
Kostfibre: 4 gram

 

Madopskrift: Lisa Bolting