Gode råd der gør din mad sundere

Onsdag, 20. juli 2011
af Redaktion
Her får du fem læsertips, der gør hverdagsmaden en tand sundere
Foto: All Over Press
Foto: All Over Press

Familie Journals læsere uddeler deres bedste tips til at få flere grøntsager og sunde variationer draget ind i dit hverdagskøkken på en helt enkel måde.

Grøn kartoffelmos
L.H., Helsingør:
Kæmper i forgæves med at få ungerne til at spise den sunde broccoli, gør som jeg, når I laver kartoffelmos: Kog broccoli og kartofler møre uden salt. Pisk dem sammen og tilsæt lidt af kogevandet samt lidt olivenolie el. smør og til sidst lidt salt, og du har den sundeste, grønne mos som ungerne vil elske, både for den gode smag og dens smukke farve.

Mager leverpostej
A.C., Galten:
Prøv, næste gang De laver leverpostej, at erstatte en del af spækket med mosede, kogte kartofler. Leverpostejen bliver både god og sundere deraf.

Nemme grøntsager
M.H., Varde:
Når jeg koger kartofler, så sætter jeg en skål med grønsager oven på kartoflerne og drysser lidt salt ved - intet vand. Når kartoflerne er færdige, er grønsagerne det også.

Lækre kålrouletter
I.L., Skive:
Når jeg laver hvidkålsrouletter, tager jeg først de store blade af kålen, så hakker jeg resten af kålen fint og river nogle gulerødder og kommer begge dele i farsen. Det smager dejligt og strækker farsen.

God smag til æblegrøden
H.A., Maribo:
Når man laver æblegrød til diabetikere og søder med sødetabletter, så smager det rigtig godt, hvis der også drysses lidt kokosmel i grøden.


Af Lisbeth Madsen

Læs også:

"Light" betyder ikke vægttab

Lev længere og slankere med kostfibre

Få styr på sukkertrangen