Kære Puk
Mormor kan ikke klare julemaden længere
(1 pers.)
Ca. 1 kilo oksesteg af tykkam (1 portion = 125 g færdigstegt oksesteg)
2 tsk. olie (f.eks. olivenolie)
50 g løg
100 g gulerod
100 g persillerod
100 g porre
½ - ¾ l vand.
1½ spsk. salt
Peber
½ dl minimælk
Ca. ½ tsk. sukker
Ca. ½ tsk. ribsgelé
1 spsk. majsstivelse
Kulør
125 g kartoflermed skræl
TIP
Varm olien op i en gryde og brun oksestegen på alle sider. Rens grønsagerne og skær dem i grove stykker. Kom grønsagerne ned i gryden til oksestegen og hæld vandet ved. Tilsæt salt. Bring retten i kog og lad den småkoge i ca. 2 timer. Tag steg og grønsager op af gryden. Hæld 1½ dl af kogevandet i en gryde sammen med mælken, kog blandingen op og jævn med majsstivelse. Smag sovsen til med sukker, ribsgelé, salt og peber. Tilsæt kulør efter behag.
Server stegen med kogte pillekartofler, sovs og grønsager.
Kog kartoflerne, når der er ca. tre kvarter tilbage af kogetiden.
SAMMENSÆT EFTER DIN SMAG (til 1 pers.
Mest grønt
Mest tilbehør
Mest protein
Oksekød
125 g
125 g
200 g
Grønsager
350 g
150 g
150 g
Tilbehør
125 g
175 g
100 g
Kcal/ kJ
517/2162
503/2106
549/2297
FAMILIE JOURNALS SLANKEKLUB
Med Familie Journals Slankeklub kan du tabe op til 1 kilo om ugen.
Du bliver vejledt af din personlige diætist, og du får mulighed for at få vejledning i motion af din egen personlige træner.
Meld dig ind i Familie Journals Slankeklub her. (link fjernet)
Slankeopskrift: Familie Journals Slankeklub. (link fjernet)
Se artiklen Slank efter din smag - her beskrives slankeprogrammet.
Prøv flere slankeretter fra SlankeDoktor...
Burger med coleslaw og barbecuefritter
Kalkungryde med ingefær og kogt bulgur
Koriandergryde med rødbedesalat