Naturmidler mod høfeber

Mandag, 8. marts 2010
af Redaktionen
Har du lyst til at prøve alternativer til gængs medicin, så er der forskellige naturmidler, der måske kan afhjælpe generne ved høfeber
 Foto: All Over
Foto: All Over

I den østlige medicin har kroppens forskellige organ-energier forskellige opgaver. Allergier hører under milt-energien, og dermed er det logisk, at antallet af høfeberramte stiger - for antallet af mennesker med milt-ubalancer stiger. Det er også i miltens område, blodsukker-ubalancer hører hjemme, og med de omfattende diabetes 2-problemer, vi har, er det naturligt, at flere og flere døjer med høfeber.

SUPERKOST

Al mad, der styrker slimhinderne, er godt ved høfeber. Som høfeberramt er det desværre ikke alt, der tåles, pga. krydsreaktioner, så man skal ikke ukritisk fylde indkøbskurven. Men mad, der gavner slimhinderne, er gulerødder, spinat, grønkål, dild, persille, dadler, hyben, abrikos, brune ris, planteolier, fede fisk og lever. Gode teer er brændenælde- og mælkebøtte-te, fordi de også styrker slimhinderne.

Det kan du indtage
Den gode nyhed er, at man ved at spise og leve på blodsukkerbalancerende kost også gør en indsats mod sin høfeber. De store skridt - og store fremskridt - tages ved at få forbruget af sukker og hvedemel nedad. Man skal til gengæld spise mere fuldkorn, frugt og grønt, selv om det kan være sin sag at finde frugt og grønt, man kan tåle, når man har høfeber… Der er også forskellige helsemidler, der kan hjælpe, og den mest iøjefaldende gevinst ved at bruge et naturmiddel er, at de ikke virker sløvende.

• Perilla, som laves af perillablade, en plante i myntefamilien, fås som almindelig plantemedicin, men også som tyggegummi og kan give hurtig lindring.

GODE HJEMMESIDER

Sundhed.dk
Astma-Allergi Forbundet
Nasaleze
Foreningen Alma
DMI

• Høron fra Allergica er et dansk-udviklet homøopatisk middel, og det har hjulpet mange gennem høfebersæsonen. Det hjælper slimhinderne i øjne og næse til at afvise de stoffer, der irriterer. Det er dråber, som skal i vand og drikkes. Man kan bruge det både akut og forebyggende, og bedst forebyggende virkning får man ved at tage midlet en måned eller to, før sæsonen starter. Hvis man ikke når det, kan man bruge Høron akut og så tage par forebyggende måneder året efter.

• Nasaleze er et andet godt bud på akut hjælp. Det er et naturmiddel, der sprøjtes i næseborene og virker ved at forme en farveløs gelé på slimhinden. Geléen virker som et filter, så man kan sige, at ens eget luftfiltreringssystem bliver mere effektivt på den måde: Fidusen er selvfølgelig, at de stoffer, der fremkalder høfeberudbruddene, sætter sig fast i geléen og slet ikke kommer ind i kroppen. Geléen forsvinder af sig selv, så behandlingen skal gentages med jævne mellemrum.

• Fra afdelingen af vitaminer og mineraler er det især dem, der styrker slimhinderne, man skal koncentrere sig om. Det er A-vitaminer/ betakaroten, men også Bog C-vitamin. Fra mineralerne er det silicium, kalk og magnesium. Og så hjælper de sunde fedtsyrer, herunder fiskeolie, også.

Af Kirsten Aarslev

Læs også:
Værd at vide om høfeber
Spis dig klog - fedt til hjernen