Opskrifter

Skønne pandekager med øl i dejen

Mandag, 16. januar 2012Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Pandekager med øl smager bare dejligt, og så kan øllen være med til, at kanterne bliver sprødere.

Pandekager har alle dage været en lækker dessert - og en ægte favorit blandt børnene. Du kan servere dine pandekager helt klassisk med sukker og syltetøj eller med festlig regnbueis, eller du kan være lidt mere vovet og servere pandekagerne med en lækker frugtkompot eller sirup.

Vil du bruge pandekagerne som madpandekager, udelader du bare sukkeret, så pandekagerne ikke bliver søde. Madpandekagerne kan du fx fylde med grøntsager, kødfyld, eller du kan bruge dem til en lækker wrap med røget laks og friskost.

Denne opskrift på pandekager er med øl. Øllen giver pandekagerne en dejligt rund smag. Og da der kun skal en halv pilsner i dejen, kan du jo nyde resten, mens du bager dine pandekager.

Opskriften giver 8-10 pandekager.

God fornøjelse!

20 min
10 personer
Pandekager med øl
125 g mel
¼ tsk. salt el. 2 tsk. sukker
½ pilsner
¾ dl mælk
3 æg
50 g smeltet smør

Sådan laver du pandekager med øl

  1. Bland mel og salt.
  2. Pisk øl, mælk og æg i, så der ikke er klumper, og til sidst det smeltede smør.
  3. Bag mellemstore pandekager på en slip let-pande, ½ dl dej til hver pandekage.
  4. Server dine pandekager lune.