Opskrifter

Hurtige fødselsdagsboller

Mandag, 14. september 2009af Redaktion
Nemme og hurtige boller, der også kan fryses. Du får også opskriften på et skønt birkesfranskbrød - begge dele smagsprøver på denne uges bageskole i Familie Journal

Hurtige boller

(20 stk.)

2½ dl sødmælk
50 g gær
1 spsk. sukker
1 tsk. salt
1 spsk. kardemomme
45 g smør
1 æg
Ca. 500 g hvedemel
Perlesukker og æg til pynt

Sådan laver du hurtige boller

Rør gæren ud i lillefingervarm mælk. Tilsæt sukker, salt, smør og æg og ælt hvedemelet i lidt ad gangen. Ælt dejen med 200 tag, på meldrysset bord. Lad dejen hæve et lunt sted i 20 min. Del dejen i 20 lige store stykker, som formes til boller 3 efterhæver på pladen i 20 min. Så pensles de med æg 4, drysses med sukker. og bages ved 200° i 20 min.

Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen

Prøv også...
Morgenscones
Klassisk birkesfranskbrød
Sprøde havremuffins

Deltag i konkurrencen om Gyldendals bagebog her.