Kagen til far
Kage
100 g blødt smør
350 g sukker
2 æg
225 g hvedemel
50 g kakao
1½ tsk. bagepulver
2½ dl kærnemælk
1 tsk. vaniljeekstrakt el. korn
Fyld
100 g blødt smør
150 g flormelis
2 spsk. kakao
3 spsk. mælk
Pynt
750 g fondantmasse (købes i specialbutik el. på nettet - søg bryllupskager)
Sort farve
Begynd med pynten. Massen deles i forholdet 2:1, og den største portion beholdes hvid, mens den lille farves sort. Hviler, mens kagen laves.
Kagen laves ved at røre smør og sukker luftigt, tilsætte æggene et ad gangen, sigte alt det tørre over og folde det i skiftevis med mælk og vaniljeekstrakt. Bages i to smurte springforme i 25 min. ved 180°. Fyldet røres til smørkakaocreme og smøres mellem de to afkølede kagebunde. Rul glasuren ud på flormelisdrysset bord og skær 24 hvide sekskanter efter skabelonen. Bliver der noget til overs, gøres det også sort. Lav så 14 sorte sekskanter. Fremstil et bånd af sort på ca. 1½-2 cm i højden og omkredsen af kagen i længden. Sekskanterne fordeles i mønster over kagen til en fodbold og samles med det sorte bånd.
Klik her, hvis du vil have en skabelon.
Eller du kan fremstille skabelonen med passer: Det er en ligesidet sekskant med siden 2.5 cm og højde 4 cm. Tag en radius på 2,5 cm og afsæt cirkel. Denne er delelig med samme radius i netop 6 lige store stykker og herfra trækkes siderne.
Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Sy din egen klaphat
Prøv også...
Marcipankage med rabarber
Chokoladetrøffelkage