Opskrifter

Æbletrifli med syltede bær

Mandag, 8. september 2008af Redaktion
(6 pers.)6 syrlige og smagfulde æblerLidt sukker og korn fra ½ stang vanilje2 dl vand eller vin200 g røde bær (evt. frosne)100 g sukker½ stang

(6 pers.)

6 syrlige og smagfulde æbler
Lidt sukker og korn fra ½ stang vanilje
2 dl vand eller vin
200 g røde bær (evt. frosne)
100 g sukker
½ stang vanilje

Creme:
3 æggeblommer
3 spsk. sukker
½ tom vaniljestang
2 dl piskefløde
18 makroner

Halver æblerne og tag kernehuset ud. Bring vand eller vin, sukker og vaniljekorn i kog. Læg æblerne heri og skru ned. Småkog i ca. 5 min., til æblerne er sprødmøre. Kom bærrene i en gryde med sukker og vaniljekorn og -stang. Bring langsomt i kog under låg og småkog i 5 min. Pisk æggeblommer med sukker og blendet vaniljestang. Bring fløden i kog og hæld den over æggecremen, mens der piskes. Det hele kommes tilbage i gryden og bringes til 80° (ikke mere, men heller ikke mindre) sættes straks i isbad for at standse varmen. Æbler i lage, syltede bær og creme kan alt sammen laves dagen før og stilles i køleskabet. På selve dagen, men gerne timer før, lægges makroner skiftevis med æbler, bær og creme i glas i 2-3 lag. Stilles koldt og serveres som sødt punktum med et glas rivesaltes dessertvin.

Opskrift: Helle Brønnum Carlsen