Ingredienser til gorgonzola-bacontærte
Mørdej
220 g hvedemel
Et nip salt
75 g koldt smør
Lidt vand
Fyld
100 g bacon
i tern
1 løg
1 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
250 g champignoner
250 g gorgonzola
3 store æg
1 dl piskefløde
50 g revet parmesan
Tilbehør
Grøn salat
Fremgangsmåde til gorgonzola-bacontærte
Bland mel og salt, hak smørret ud i melet og saml dejen med koldt vand. Læg dejen koldt i 30 min. Beklæd en tærteform med dejen. Dæk dejen med staniol og bag tærten 10 min. ved 200º. Rist baconen i en gryde og kom lidt olie ved. Pil og hak løg og hvidløg og steg det med sammen med baconen. Rens svampene og skær dem i kvarter. Steg dem ved medium varme sammen med løgene. Fordel gorgonzolaen på den forbagte tærtebund. Rør æggene med piskefløden og kom svampemassen i. Hæld det i tærtebunden og drys med parmesan. Bag tærten ved 200º i 35 min. Afkøl den og skær i tynde stk., servér evt. en grøn salat til.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Nye kartofler i pakker
Forårsløgtærte