Kære Puk
Mormor kan ikke klare julemaden længere
Den kolde tid kalder på varme og forkælelse - og hvad er så bedre end en dejlig varm kop te, kaffe eller syndig chokolade at lune sig på?
Familie Journals læsere har masser af gode tips, hvad enten du har brug for inspiration til en ny variant af den traditionelle kakao, flødeskummen på toppen eller en sund urtete.
Her har vi plukket 10 gode råd, som du kan plukke af...
1.
Ekstra lækker kakao
Lone, Hvidovre:
Her i den kolde tid er det rart med en kop hurtig kakao. Pulver jo nemt, men for at få det til at smage af lidt mere, kommer jeg et lille stykke mørk chokolade i koppen sammen med pulveret. Det smager ganske dejligt.
2.
Lækkert flødeskum
K.H., Åbyhøj:
Hvis flødeskummet trænger til et "pift" er det en rigtig god ide at tilsætte et par skefulde brombærsyltetøj, inden fløden piskes.
3.
Bland selv urteteen
E.N., Varde:
Vi drikker meget urtete. Derfor køber jeg en del forskellige tørrede urter og blander selv en stor portion. Det er hurtigt gjort, og det er meget billigere end at købe en færdig blanding. Og så kan man jo variere smagen fra gang til gang.
4.
Lækker varm kakaodrik
K.R., Randers:
Når jeg ikke kan skrabe mere ud af et glas Nutella, varmer jeg en kop mælk i mikroovnen, hælder mælken i glasset og ryster det, og jeg har en herlig varm kakaodrik.
5.
Ekstra flødeskum
A.K., Lunderskov:
Når piskefløde er på tilbud, køber vi altid lidt ekstra, som vi fryser i isterningbakker. Det er altid nemt at tage en terning op.
6.
Chokolade med vaniljesmag
F.S.E., Mellerup:
Har man en vaniljestang, hvor kornene er skrabet ud, kan stangen koges sammen med varm chokolade. Det giver både god smag og duft.
7.
Kaffefiltre som trækpapir
H.J., Fredericia:
Det er ikke så ofte, man ser trækpapir længere. Jeg er medlem af en forening, hvor vi får stempler, når vi har været på tur. Tidligere smittede stemplerne af på den modsatte side, og for at undgå dette bruger jeg nu et kaffefilter som trækpapir.
8.
Kakao med kanel
I.P., Silkeborg:
Når jeg laver varm kakao, tilsætter jeg altid et drys kanel. Det dufter og smager himmelsk.
9.
Hurtig flødeskum
V.S., Bagsværd:
Ved at hælde ½ tsk. sukker i piskefløden går det meget hurtigere at få pisket fløden til skum.
10.
Kakao uden skind
K.L., Højbjerg:
Når jeg koger kakao, hælder jeg den straks på termokande. Så er man fri for, at den trækker skind, og man behøver ikke at stå og lave den i sidste øjeblik.
10 tips til lækre kager
Snup en kop te
5 søde tip til aftenkaffen