Chokoladetripel
(8 pers.)
½ l lys chokoladeis/blød nougatis
Kage:
175 g mørk chokolade
100 g usaltet smør
100 g sukker
2 æg + 1 blomme
85 g blendede hasselnødder
25 g hvedemel
2 spsk. stærk espressokaffe
Hvid chokoladecreme:
2 dl piskefløde
75 g hvid chokolade
1 dl cremefraiche
Smelt chokolade til kagen over vandbad. Pisk smør og sukker luftigt og pisk æggene i lidt ad gangen. Fold nødder og mel i skiftevis med chokolade og kaffe. Kom dejen i små forme eller en lille springform (smurt og foret) og bag dem 25 min. ved 150°. Smelt den hvide chokolade over vandbad og rør fløde i. Når det er glat, røres med cremefraiche, og denne creme hældes over kagen, der serveres med is til.
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen