Groft hvedebrød
50 g gær
2 dl vand
2½ dl tykmælk
1 spsk. sukker
2 tsk. salt
175 g fuldkornshvedemel
575 g mel
1 spsk. olie
Rør gæren ud i vandet, tilsæt tykmælk, sukker, salt og fuldkornshvedemel. Rør melet i lidt ad gangen, ælt dejen godt igennem og lad den hæve et lunt sted i 1 time. Slå dejen sammen, kom den i en smurt 28 cm's springform og lad den efterhæve i 30 min. Pensl med olie, læg bagepapir og en plade over og bag den ved 190° i 30-40 min. Tag brødet ud af formen og giv det yderligere 5 min. ved 225°.
Bageopskrift: Kristina Markcmann
FARVERIGE MUFFINSFORME
Flotte muffinsforme i gul med bølget kant. Brug dem til dine hjemmelavede muffins, en lille forret eller en kugle is. Formene koster 129 kr. for 6 stk, og kan købes her... (link fjernet)
Du kan bruge brødet til at lave en festlig påskefrokost-lagkage med æg og laks
Find flere opskrifter her...
Koldhævede solboller med solsikke og hørfrø
Gulerodsbrød
Påskeharer
Klik her og find masser af opskrifter i det store brød-galleri...
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)