Karins gulerodsbrød
(2 stk.)
3 spsk. flydende honning
½ dl rapsolie
3 tsk. salt
5 dl lunkent vand
50 g gær
3 spsk. græsk yoghurt
3 mellemstore, fintrevet gulerødder
200 g durummel
900 g hvedemel
Rør honning, olie og salt ud i det meste af det håndvarme vand og rør gær og yoghurt i. Tilsæt gulerødder og durummel. Rør hvedemelet i lidt ad gangen, til dejen slipper skålen, ælt den godt igennem og lad den hæve tildækket i 60 min. Slå dejen ned, form den til to brød og lad dem hæve på en plade med bagepapir i 30 min. Pensl brødene med kold kaffe og bag dem ved 210° i 35 min.
Bageopskrift: Karin B. Wittenborn
DEN IDEELLE SPRINGFORM
En ideel springform til bagning og nedfrysning. Formen slipper let, er 100% tæt og bestandig overfor skrammer. Formen fås i shoppen for 269 kr. (link fjernet)
Klik her og find masser af opskrifter i det store brød-galleri...
Find flere opskrifter her...
Mariannes rugbrød
Koldhævede solboller med solsikke og hørfrø
Stort, krydret landbrød
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)