Nougat-nøddestænger og müslikugler
NOUGAT-NØDDESTÆNGER
200 g nougat
50 g hakkede rosiner
50 g hakkede mandler/hasselnødder
Pynt
50 g hvid overtræk el. chokolade
50 g mørk overtræk el. chokolade
Blød nougat blandes med hakkede rosiner, mandler og hasselnødder. Herefter fyldes blandingen i en alubakke på 6 x 14,5 cm og sættes på køl til dagen efter.
Når blandingen er afkølet, vendes nougatblokken ud og smøres med smeltet overtræk eller chokolade, hvid på den ene og mørk på den anden side, inden den skæres ud i stænger.
TEMPERERING AF SMELTET CHOKOLADE
- Chokoladen kan smeltes i en af de smarte chokoladesmeltere - eller over vandbad.
- Temperering af smeltet chokolade
Chokoladen rives i spåner eller hakkes i små stykker. 1 l vand bringes i kog, gryden tages af og en skål sættes i gryden. Smelt 2/3 af chokoladen i skålen. Når chokoladen er smeltet, tages skålen op af vandbadet, og den sidste 1/3 chokolade tilsættes, mens der røres rundt. Nu er chokoladen klar til brug. - Overtræk vs. Chokolade
Overtræk har naturligvis ikke den samme intense chokoladesmag som chokolade - til gengæld er det nemmere at arbejde med.
MÜSLIKUGLER
(Ca. 25 stk.)
200 g müsli
1 dl flormelis
50 g smør
150 g mørk chokolade el. overtræk
125 g fint kokosmel
Bland müsli, flormelis og tempereret smør og tilsæt derefter smeltet, mørk chokolade. Bland det hele sammen og form müslimassen til kugler, der til sidst rulles i fint kokosmel.
Opskrift: Odense Marcipan (link fjernet)
Prøv mere med marcipan...
Søde skovnisser
Pariserkringler og konfektstykker
Lav en lækker juleis