Opskrifter

Scones med rabarberkompot og flødeskum

Torsdag, 16. oktober 2014af Redaktion
(6 stk. Scones smager bedst helt nybagt, derfor så lille en mængde)200 g hvedemel1 tsk. bagepulver40 g smør1-11/2 dl sødmælkRabarberkompot af 100 g

(6 stk. Scones smager bedst helt nybagt, derfor så lille en mængde)

200 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
40 g smør
1-11/2 dl sødmælk
Rabarberkompot af 100 g vinrabarber
75 g sukker
½ vaniljestang
11/2 dl piskefløde til flødeskum


Skær rabarberne i små stykker og kog dem i egen saft med sukker og flækket vaniljestang under låg ved svag varme i 5-8 min. Køl kompotten af. Kør mel, bagepulver og smør til gryn med dejælter på maskine eller saml med hænderne.

Rør mælken i lidt ad gangen, til dejen kan samles og lægges koldt i 30 min. Rulles ud og udstikkes med glas eller form. Dejen skal være ca. 2 cm tyk. Lægges på bagepapirbeklædt plade og bages ved 200° i 10 min. Afkøles let og flækkes. Lægges sammen med flødeskum og kompot.

Af Helle Brønnum Carlsen