Banantærte
100 g blødt smør
200 g brun farin
2 tsk. vanilje
4 æg
5 bananer
2 dl græsk yoghurt
200 g hvedemel
2½ tsk. bagepulver
100 g finthakkede mandler
25 g smør
1 dl lys sirup
1 spsk. flormelis
Rør smør, farin og vanilje sammen og pisk æggene i et ad gangen. Mos en af bananerne og rør den i dejen sammen med yoghurten. Sigt melet og vend det i sammen med bagepulver og mandler. Smør en 20 cm rund bageform med smørret og hæld siruppen i formen. Halver bananerne, læg dem i bunden af formen og hæld forsigtigt dejen over. Bag kagen ved 160° i 60 min. og lad den afkøle lidt. Vend kagen ud på et fad, giv evt. et par min. under grillen, hvis den ikke er helt karamelliseret, og server.
Madopskrift: Kristina Marckmann
Find flere opskrifter her...
Nøddekage med chokoladecreme og jordbærskum
Pæretærter med marsala
Nem æbletærte med nødder
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)