Flødekage med mokkacreme og valnøddekaramel
Ingredienser til flødekage med mokkacreme og valnøddekaramel
(6 stk.)
Kagebunde:
4 plader optøet butterdej, ca. 300 g
Mokkacreme:
2 blade husblas
50 g mørk chokolade
1½ spsk. neskaffepulver
4 spsk. sukker
4 dl piskefløde
Valnøddekaramel:
50 g valnødder
50 g smør
100 g sukker
2 spsk. mælk
Pynt:
1 dl piskefløde pisket til skum
Alternativ til flødekage med mokkacreme og valnøddekaramel: Bag fine medaljer
Fremgangsmåde til flødekage med mokkacreme og valnøddekaramel
Kagebunde:
Forvarm ovnen til 180°. Rul butterdejspladerne let ud til ca. 20 x 12 cm. Læg dem på plader med bagepapir. Læg et stk. bagepapir oven på dejen og læg en bageplade ovenpå. Bag bundene i 15-20 min., eller til de er gennembagte og lysebrune. Lad dem køle af. Skær hvert stykke butterdej i 3 stykker. Brug en god brødkniv og skær forsigtigt med savebevægelser, så stykkerne ikke går i stykker.
Mokkacreme:
Opløs husblassen i koldt vand i 10 min. Hak chokoladen. Varm kaffepulver, sukker og 4 spsk. fløde op i en kasserolle, til kaffepulveret er smeltet. Tag husblassen op af vandet og smelt den i den varme flødeblanding. Tilsæt chokoladen og rør den i blandingen, til den smelter. Pisk resten af fløden til skum. Vend hurtigt halvdelen af flødeskummet i den stadig lune chokoladefløde. Vend denne masse hurtigt sammen med resten af flødeskummet. Kom cremen i en sprøjtepose med en stor, rund tylle og lad den sætte sig lidt i køleskabet, ca. 45 min. Sprøjt cremen på halvdelen af butterdejsbundene i et tykt lag. Læg de andre stykker butterdej ovenpå.
Valnøddekaramel:
Hak valnødderne groft. Skær smørret i små tern. Smelt sukkeret til en lysebrun karamel i en gryde. Tilsæt smør og mælk og kog karamellen igennem til en jævn masse. Tag den af blusset og vend valnødderne i karamellen. Lad den køle lidt af og smør den på toppen af kagerne.
Pynt:
Pisk fløden til skum, kom den i en sprøjtepose og sprøjt den i små toppe på kagerne.