Havregrynskager
Ingredienser til havregrynskager:
(Ca. 24 stk.)
75 g havregryn (1½ dl)
150 g sukker
½ tsk. bagepulver
1 knsp. salt
1 tsk. vaniljesukker
1 stort æg
50 g blødt smør
2 spsk. hvedemel
Chokoladeglasur:
75 g mørk chokolade
Prøv også: Chokoladekiks uden sukker
Fremgangsmåde:
Havregrynskager:
Rør alle ingredienserne sammen.
Sæt små stykker dej, der svarer til ca. 2 tsk., med god mellemrum imellem på plader med bagepapir.
Bag kagerne ved 170° i ca. 10 min., til de er lysebrune.
Lad kagerne køle af.
Chokoladeglasur:
Hak chokolade og smelt den over vandbad.
Kom chokoladen i en sprøjtepose med lille hul og dryp chokoladen over kagerne i tynde striber.
Lad chokoladen stivne.
Opbevar kagerne i en lufttæt kagedåse.
Se også: Napoleonshatte