Jordbærkage med lemoncurd
Ingredienser til jordbærkage med lemoncurd
(8 pers.)
Kagebund
3 æg
90 g sukker
30 g smør
100 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
Smør og sukker til formen
Lemoncurd
2 usprøjtede citroner
2 æg
3 æggeblommer
80 g sukker
70 g smør
Pynt
2½ dl piskefløde
500 g jordbær
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Fremgangsmåde til jordbærkage med lemoncurd
Lemoncurd: Bland revet citronskal, citronsaft, æg, æggeblommer og sukker i en gryde og varm det forsigtigt op til lige under kogepunktet. Rør i gryden, til cremen tykner, den må ikke koge! Tag gryden af varmen. Skær smørret i tern og rør det i citroncremen lidt ad gangen. Lad cremen køle helt af i køleskabet.
Kagebund: Pisk æg og sukker tykt og cremet med en elpisker - pisk i 8-10 min. Smelt smørret i en lille gryde ved svag varme. Vend forsigtigt hvedemel, bagepulver og smeltet smør i æggemassen. Smør en springform på ca. 22 cm i diameter med smør og drys den med sukker. Fordel dejen i formen og bag kagen ved 180° i 20-25 min., til kagen er gylden, og kanterne slipper formen hele vejen rundt. Lad kagen afkøle på en rist.
Pynt: Nip jordbærrene og skær dem i halve. Pisk fløden til skum. Smør et tykt lag lemoncurd på kagen og herefter et lag flødeskum. Top med masser af jordbær og server straks.
Tip: Du kan evt. købe lemoncurd færdig, fås i velassorterede supermarkeder eller på tante-t.dk.
Lemoncurd er en tyk og smørbar citroncreme. Den søde, men let syrlige creme er perfekt som fyld i kager. Får du lemoncurd i overskud, holder det sig fint i køleskabet.
Bageopskrift: Marie Melchior
Skønne jordbær...
Jordbærkage
Jordbær-rabarber-
snitter
Louises jordbær-
nøddekage
Mandelkys med
jordbær
Marengsbund med
jordbær og lime
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)