Lagkage med browniebunde og saltkaramel
![](https://imgix.familiejournal.dk/media/article/brownie_0.jpg?auto=format,compress&fit=crop&ar=320:180&fp-x=0.64&fp-y=0.44)
Opskrift på lagkage med browniebunde og saltkaramel
- 240 g mørk chokolade
- 120 g smør + lidt til formene
- 4 æg
- 360 g sukker
- 60 g hvedemel
- 20 g kakaopulver
- ½ tsk. salt
- 4 små springforme, Ø 12 cm
- 1 tsk. flagesalt til pynt
Saltkaramelganache:
- 2 dl piskefløde
- 120 g sukker
- 2 spsk. glukosesirup
- ½ tsk. salt
- 200 g mælkechokolade
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 175°. Smelt grofthakket chokolade og smør i en varmefast skål over et vandbad. Pisk æg og sukker let sammen, og vend chokolade-
massen i. Sigt mel, kakao og salt i, og vend godt rundt. Fordel chokoladedejen i 4 smurte springforme, og bag bundene i ovnen i ca. 25 minutter. Lad bundene køle helt af, og sæt dem derefter på køl.
![Snickers-hapsere](https://imgix.familiejournal.dk/storage_1/media/2135_snickershapsere.jpg?auto=format,compress&fit=crop&crop=faces,entropy&ar=4:3)
Saltkaramelganache: Varm fløden op til kogepunktet i en gryde, og sæt den til side. Smelt sukkeret til gylden karamel i en anden gryde. Tag straks gryden af varmen, og tilsæt varm fløde lidt ad gangen under omrøring. Tilsæt glukosesirup og salt. Hak mælke-chokoladen fint, og læg den i en skål. Hæld den varme flødekaramel over chokoladen, og vent 1 minut. Rør rundt i midten af skålen med en dej-skraber, indtil massen samler sig og bliver blank. Sæt ganachen på køl i 4-5 timer eller natten over. Fordel ganache mellem bundene, saml dem forsigtigt, og smør ganache øverst. Form små toppe med en ske, og drys med flagesalt.
Tip: Har du ikke fire små springforme, så bag kagen til en stor, firkantet bund, og skær 3-4 cirkler ud af den.
![Chokoladekage med kerner, frø og peanuts](https://imgix.familiejournal.dk/media/article/180423_chokoladekage.jpg?auto=format,compress&fit=crop&crop=faces,entropy&ar=4:3)