Pastinakkage med sirup
Ingredienser til pastinakkage med sirup
(8-10 stk.)
3 pastinakker, ca. 250 g
1 usprøjtet appelsin
175 g usaltet smør
250 g sukker
1 dl gylden sirup
3 mellemstore æg
250 g hvedemel
3 tsk. bagepulver
1 tsk. kanel
1 æble
50 g valnødder
Flormelis til pynt
Fremgangsmåde til pastinakkage med sirup
Skræl pastinakkerne og riv dem. Riv appelsinen og pres saften af den. Smelt smør, sukker og sirup i en gryde og afkøl. Pisk æggene i. Sigt mel, bagepulver og kanel over og fold det i. Hak valnødderne groft og vend dem i dejen sammen med pastinak, det revne æble, appelsinsaft og -skal. Kom dejen i en smurt springform, der er ca. 20 cm i diameter, og bag kagen ved 180º i ca. 1 time. Tjek med en kødnål, om den er gennembagt.
Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.Se mere her
Find flere opskrifter her...
Æblekager med marcipan
Engelske ingefærkager
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)