Vandbakkelser
Det kan være svært at finde gode diabetes-opskrifter, som både smager godt og får den rigtige konsistens. Især når du bager søde sager, kan udeladelsen af sukker i diabetes-opskrifter nemt give et resultat, som bare ikke er helt rigtigt.
Netop derfor at vandbakkelser den perfekte kage til diabetikere. For der skal ikke noget sukker i vandbakkelser - heller ikke når du ikke bager efter diabetes-opskrifter.
Når du bager vandbakkelser, er det derimod fyldet, du skal lave efter diabetes-opskrifter for at være sikker på, at diabetikere kan tåle dem. Men heldigvis findes der mange gode diabetes-opskrifter på fx marmelade, og flødeskum eller creme kan du også nemt søde uden sukker.
Ingredienser til vandbakkelser
(12-14 stk. vandbakkelser)
2 dl vand
50 g smør
120 g hvedemel
3 store eller 4 små æg
Fyld
Flødeskum og vaniljecreme
Pynt
Flormelis
Fremgangsmåde til vandbakkelser
Kog vand og smør op. Tilsæt melet og rør godt. Lad gryden stå på varmen, til dejen slipper gryden. Tag gryden af varmen og lad dejen afkøle lidt. Rør æggene i et ad gangen, rør grundigt for hvert æg. Dejen til dine vandbakkelser skal være så fast, at den kan ligge på en ske uden at flyde ud. Sæt dejen i 12-14 toppe på en plade med bagepapir. Bag dine vandbakkelser nederst i ovnen ved 200º i ca. 25 min. Ovndøren må ikke åbnes de første 20 min., da dine vandbakkelser let falder sammen. Flyt dem forsigtigt over på en rist og lad dem afkøle. Når de er afkølet, fyldes de med vaniljecreme og flødeskum.
Tip: Prøv at udskifte cremen med jordbær- eller hindbærsyltetøj lavet efter diabetes-opskrifter, uhm!
Bageopskrift: Kristina Marckmann
Find flere opskrifter her...