Opskrifter

Klassiske skidne æg med hjemmelavet sennepssauce

Onsdag, 20. marts 2013Opdateret 3. aprilaf Anne Skovgaard-Petersen, Foto: Carina Krüger
Skidne æg er klassisk mormormad og hører sig til i påsken og på påskebordet. Vi giver dig her opskriften på de velsmagende æg.
10 min
4 personer
Skidne æg
4 æg
50 g bacon
Sennepssauce
15 g smør
2 spsk. mel
4 dl mælk
2-3 spsk. grov sennep
Salt og peber
10 g smør
Hakket persille
Tilbehør
Rugbrød, evt. ristet

Fremgangsmåde

  1. Kog æggene smilende på ca. 6 min.
  2. Skær baconen i tern og rist dem sprøde på en pande.
  3. Smelt smørret i en lille gryde og rør melet i.
  4. Spæd til med mælken under piskning og lad saucen småkoge et par min.
  5. Tag gryden fra varmen, smag til med sennep, salt og peber og varm igennem, uden at saucen koger, for så bliver den bitter.
  6. Pil æggene og læg dem i et halvdybt fad.
  7. Rør 10 g smør i saucen, så den bliver blank, og hæld den over æggene.
  8. Drys med bacon og persille og servér de skidne æg straks.