Opskrifter
Klassiske skidne æg med hjemmelavet sennepssauce
Onsdag, 20. marts 2013Opdateret 3. aprilaf Anne Skovgaard-Petersen, Foto: Carina Krüger
Skidne æg er klassisk mormormad og hører sig til i påsken og på påskebordet. Vi giver dig her opskriften på de velsmagende æg.

10 min
4 personer
Skidne æg
4 æg
50 g bacon
Sennepssauce
15 g smør
2 spsk. mel
4 dl mælk
2-3 spsk. grov sennep
Salt og peber
10 g smør
Hakket persille
Tilbehør
Rugbrød, evt. ristet
Fremgangsmåde
- Kog æggene smilende på ca. 6 min.
- Skær baconen i tern og rist dem sprøde på en pande.
- Smelt smørret i en lille gryde og rør melet i.
- Spæd til med mælken under piskning og lad saucen småkoge et par min.
- Tag gryden fra varmen, smag til med sennep, salt og peber og varm igennem, uden at saucen koger, for så bliver den bitter.
- Pil æggene og læg dem i et halvdybt fad.
- Rør 10 g smør i saucen, så den bliver blank, og hæld den over æggene.
- Drys med bacon og persille og servér de skidne æg straks.

Opskrifter
Solæg med blå marmorering: Perfekte påskefrokost-æg

Hovedretter
Æggekage med bacon, courgette og peberfrugt