Opskrifter

Oksetatar med ricottacreme

Fredag, 2. februar 2024Af Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Betina Hastoft.
Har du endnu ikke oplevet fornøjelsen ved tatar? Så er det på tide at kaste dig ud i denne smagfulde oksetatar, hvor den udsøgte ricottacreme giver retten den perfekte afrunding.
20 min
2 personer
Oksetatar:
¼ skalotteløg
150 g friskhakket tatar
1 tsk. trøffelolie
1 tsk. dijonsennep
¼ usprøjtet citron
Salt og peber
Ricottacreme:
100 g ricotta
¼ tsk. trøffelolie
Salt og peber
Til servering:
2 små kejserhatte (eller andre svampe)
2 tsk. balsamicoglace
Lidt parmesan i flager
1 håndfuld shisokarse
Evt. groft brød

Fremgangsmåde:

  1. Hak løget fint. Rør det sammen med kødet, trøffelolie, sennep og fintrevet citronskal.
  2. Smag til med salt og peber.

Ricottacreme:

  1. Pisk ricottaen luftig med en elpisker i en skål, og smag til med trøffelolie, salt og peber.

Servering:

  1. Skær svampene i skiver.
  2. Anret tataren på 2 tallerkner sammen med lidt balsamicoglace, toppe af ricottacreme, svampe og flager af parmesan.
  3. Pynt med lidt karse, og servér evt. med brød