Opskrifter
Oksetatar med ricottacreme
Fredag, 2. februar 2024Af Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Betina Hastoft.
Har du endnu ikke oplevet fornøjelsen ved tatar? Så er det på tide at kaste dig ud i denne smagfulde oksetatar, hvor den udsøgte ricottacreme giver retten den perfekte afrunding.
20 min
2 personer
Oksetatar:
¼ skalotteløg
150 g friskhakket tatar
1 tsk. trøffelolie
1 tsk. dijonsennep
¼ usprøjtet citron
Salt og peber
Ricottacreme:
100 g ricotta
¼ tsk. trøffelolie
Salt og peber
Til servering:
2 små kejserhatte (eller andre svampe)
2 tsk. balsamicoglace
Lidt parmesan i flager
1 håndfuld shisokarse
Evt. groft brød
Fremgangsmåde:
- Hak løget fint. Rør det sammen med kødet, trøffelolie, sennep og fintrevet citronskal.
- Smag til med salt og peber.
Ricottacreme:
- Pisk ricottaen luftig med en elpisker i en skål, og smag til med trøffelolie, salt og peber.
Servering:
- Skær svampene i skiver.
- Anret tataren på 2 tallerkner sammen med lidt balsamicoglace, toppe af ricottacreme, svampe og flager af parmesan.
- Pynt med lidt karse, og servér evt. med brød
Dessert & Kage
Ricotta-toast med karamelsauce