Ingredienser til røgede sild i tomat
(4 pers.)
4 røgede sild
Marinade
1 lille løg
1 syltet agurk
Tomatketchup
Dijonsennep
Olie
Sukker
Salt og peber
Pynt
1 æg
1 bdt. purløg
Fremgangsmåde til røgede sild i tomat
Pil sildene og læg dem på et fad.
Marinade: Pil og hak løget fint. Pisk ingredienserne sammen og smag til med salt, peber og sukker. Hæld marinaden over sildene og sæt fadet i køleskab 3-4 timer.
Kog ægget 8 min., pil og hak det. Pynt med æg og purløg.
Tip: En røget sild skal være stor og buttet og ikke køleskabskold. Bank den let på skindet med knivens æg, så skindet løsner sig, og skær hovedet af lige bag gællerne. Åbn silden og træk forsigtigt benraden ud med så mange små ben som muligt. Fjern de resterende ben langs brystfileterne. Vend silden over på et fad eller brød og bank den let. Træk skindet af.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Lune kippers
Tunmousse med avocado
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)