Russiske sild med rødbedeæg
(4-6 pers.)
6 røgede sild
1 dl syltede hakkede rødbeder
1 dl syltede hakkede agurker
1 spsk. kapers
1 hakket løg
Hakket purløg
Sennepsdressing
1 dl rapsolie
3 spsk. lys vineddike
1 spsk. sød stærk sennep
1 spsk. dijonsennep
2 tsk. rørsukker
Salt og peber
Pil sildene og læg fileterne på et fad. Drys rødbeder, agurker, kapers og løg over.
Dressing
Pisk ingredienserne sammen og smag til med salt og peber. Dryp dressingen over sildene og server med rugbrød.
RYGNING TILLADT
Fileter af sild, makrel og ørred ryges nær varmen ved 100-130°, mens hellefisk, torsk, kuller og laks koldryges ved 15-25° i adskillige timer.
Ved den lave temperatur når kødet ikke at koagulere, og fisken har derfor en helt eanden konsistens end varmrøget, hvor kødet er koaguleret og deler sig i store flager.
Rødbedeæg
4 æg
1 dl rødbedelage
1 lille stk. peberrod
2 fed hvidløg
Pynt
Karse
Kog lagen op i en gryde med peberrodsbidder og skivede hvidløg. Kog æggene 6-7 min., skyl dem koldt og pil dem. Læg dem i en lille skål og hæld rødbedelagen over. Lad dem køle af og trække et par timer. Lagen dækker ikke, så der skal vendes rundt i æggene nogle gange. Halver æggene og læg lidt karse på.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Flere himmerigsmundfulde til frokostbordet...
Tysk kartoffelsalat
Varmrøget ørred med æg og citron
Røget sildesalat