Tomatsuppe med oregano og parmesan
(2 pers.)
1 løg
3 fed hvidløg
3 modne tomater
1 skive daggammelt brød uden skorpe
Olie til stegning
1 dåse hakkede tomater
½ l grønsagsbouillon
Salt og friskkværnet peber
1 knsp. sukker
Tilbehør
Frisk oregano
Friskhøvlede parmesanflager
Ristet brød
TIP
Tilsæt evt. flere krydderier i suppen, hvis du godt kan lide den stærk. Chili, karry eller spidskommen er gode smagsgivere.
Pil og hak løget. Pil hvidløget og hak det fint. Hak tomaterne groft. Smuldr brødet i mindre stykker. Steg løg og hvidløg i en gryde med lidt olie, til de er bløde, men ikke brune. Tilsæt de hakkede tomater og lad dem stege med ganske kort. Tilsæt dåsetomaterne og bring retten i kog. Hæld grønsagsbouillon og brødkrummer i gryden og lad suppen småkoge under låg i 8-10 min. Tag gryden fra varmen og blend suppen med en stavblender direkte i gryden. Smag til med salt, peber og en smule sukker. Varm suppen godt igennem. Anret den i dybe tallerkner, drys med friske oreganoblade og høvlet parmesan og server straks med ristet brød.
Madopskrift: Camilla Biesbjerg Mikkelsen
SMUKKE TALLERKENER
Dekorative keramiske tallerkener i flotte pastelfarver.
Den rillede tallerken fås i shoppen for 39 kr... (link fjernet)
Find masser af opskrifter på dejlige supper her...
Find flere opskrifter her...
Grøn spinatsuppe med pesto
Tunsalat med hummus
Mandelsuppe med vindruer og mandelsplitter
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)