Mandelsuppe med vindruer og mandelsplitter
(4 pers.)
250 g ciabattabrød (uden skorpe)
150 g mandler
2 fed hvidløg
4 spsk. olivenolie
2 spsk. hvidvins-eddike
Salt og friskkværnet peber
Tilbehør
100 g grønne vindruer
75 g mandelsplitter
Læg brødet i en skål og hæld koldt vand over, så det dækker brødet. Lad brødet stå og trække i ca. 10 minutter. Skold og smut mandlerne og hak dem groft. Pil hvidløget og hak det fint. Læg brødet i en blender/minihakker med det vand, der hænger ved. Tilsæt hvidløg, mandler, olie og eddike og blend til en grødet masse. Tilsæt derefter vand lidt ad gangen, mens du blender, til suppen er glat, tyk og cremet.
TIP
Hvis du gerne vil undgå hvidløgssmagen, kan du i stedet for hvidløg bruge to, små skalotteløg.
Smag suppen til med salt og peber og stil den på køl, til den skal serveres. Tilbehør: Skyl vindruerne, skær dem i halve og fjern eventuelle sten. Rist mandelsplitterne på en tør, varm pande, til de er gyldne - pas på, at de ikke bliver for mørke. Anret suppen i dybe tallerkner eller skåle og top med vindruer og mandelsplitter.
Suppen kan med fordel laves i god tid og opbevares i køleskabet.
Den skal serveres helt kold og er fin som forret.
Madopskrift: Camilla Biesbjerg Mikkelsen
SUPERFLOT BRØDBOKS
Brødboks i superflot 50-retrostil fra Ib Laursen der holder dit brød frisk og appetitteligt.
Klik her for at købe den fine boks i shoppen (link fjernet)...
Find flere opskrifter her...
Krydret tomatsuppe med ristede græskarkerner
Gulerodssuppe med krydrede quesadillas
Kernebrød
Find en masse opskrifter på supper her...
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)