Opskrifter

Kardemommeboller

Torsdag, 14. maj 2015af Kristina Marckmann, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Skønne kardemommeboller til morgenmad eller eftermiddagshygge med en kop varmt til

Opskrift på kardemommeboller

(12-14 stk.)
1 æg
1½ spsk. sukker
100 g blødt smør
1½ dl mælk
15 g gær
1-1½ tsk. kardemomme
½ tsk. salt
325-350 g mel
Æg til pensling

Sådan laver du kardemommeboller

Pisk æg og sukker sammen.

Lun mælk og smør og rør det glat med smuldret gær. Hæld det i æggeblandingen sammen med kardemomme, salt og det meste af melet.

Ælt dejen glat på bordet med mere mel. Lad dejen hæve lunt tildækket i skålen ca. 1 time.

Skær dejen i 12-14 stk. og tril dem til boller. Læg dem i muffinsforme og lad dem efterhæve ca. 40 min.

Pensl med æg og bag bollerne ca. 15 min. ved 225° nederst i ovnen.