(4 pers.)
30 min. + 30 min. i ovnen
2-3 plader butterdej
1 æg
300 g hvid, fast fisk (lyssej, kuller, torsk)
150 g røget hellefisk
2 hårdkogte æg, pillede og i kvarte
1 spsk. olie
1 hakket skalotteløg
1 stilk bladselleri, hakket
½ l sødmælk
1 laurbærblad
35 g hvedemel
2 gulerødder skrællet og i skrå, tynde skiver
100 g frosne ærter
200 g frosne rejer
1 lille bundt hakket persille
Revet muskatnød
Salt og peber
Tilbehør
Grøn salat
JEG ELSKER MORMORMAD
Er du også vild med mormormad? Så vær med i Familie Journals mormormad-fællesskab på facebook.
Se mere her
Rul butterdejen ud og tilpas den et ovnfast fad, dekorér evt. med små butterdejsfisk. Læg fiskene i fadet sammen med æggene. Steg løg og bladselleri i olie, drys med mel og hæld mælk og laurbærblad ved, lad det jævne under omrøring. Kom ærter, gulerødder og rejer i sovsen, smag til med persille, muskat, salt og peber. Hæld det over fiskene og luk med butterdejslåget. Bag ved 180° i 30-40 min. og server med grøn salat.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
ER DU TIL MORMORMAD?
Vi er mange, der elsker mormormad. Derfor har vi på Familie Journal udgivet det skønne madmagasin, Mad fra mormors køkken - det kan fås for 49,95 kr., der hvor du normalt køber bladet.
Find flere opskrifter her...
Krydderbagte laksesommerfugle
Fisk med kartoffel-rosenkål
Torskerogn med remoulade
Lækre opskrifter på tærter til en frokost eller let middagsmad
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)