Gratineret pasta i fad
(4 pers.)
Det skal du bruge til pasta i fad
Sovs:
2-3 spsk. olivenolie
1 stort løg
3 fed hvidløg
1 spsk. tomatpuré
1 nip chiliflager
1 tsk. fennikelfrø
1 lille glas rødvin
2 ds. hakkede tomater
1 tsk. sukker
Salt og peber
1 bdt. basilikum
400 g pasta
400 g små, ferske pølser
200 g mozzarella
100 g parmesan
Prøv også: Pasta med tomat og frikadeller af medister
Sådan skal du lave pasta i fad
Pil og hak løg og hvidløg og sautér det i halvdelen af olien i 5 min.
Tilsæt tomatpuré, krydderier, rødvin og tomater.
Lad saucen simre i 1 time, kom evt. lidt væde ved.
Smag til med sukker, salt, peber og halvdelen af den hakkede basilikum.
Tryk små kødboller ud af pølserne og steg dem i lidt olie, til de er gennemstegte.
Kog pastaen og hæld vandet fra.
Bland den med pølser og tomatsauce i et ildfast fad, fordel resten af basilikummen, mozzarellaskiver og revet parmesan over.
Gratinér i ovnen ved 200º i 25 min.
Pynt med den sidste basilikum og servér med en grøn salat.