Opskrifter

Torsk i sprød dildskorpe med pebersauce

Mandag, 15. marts 2010af Redaktion
Lækker og mager fisk med godt tilbehør

(4 pers)

Pebersauce
2 røde pebre
1 rød chili
2 tomater
1 løg
1 fed hvidløg
1 tynd skive bacon
½ spsk olie
1 dl fiskebouillon
½-1 spsk. paprika
Salt

RYG OG BUG

En torskefilet består af en tyk rygfilet og bugkød, som er løsere og tyndere. Det er tydeligt at se, hvor fileten skal deles på langs, for fiskebenene i den bredeste halvdel af fileten går lige akkurat op til det sted, hvor fisken naturligt deler sig i en rygdel og bugdel.

Fisk
Ca. 700 g torskeryg
1 fed hvidløg
2 tykke skiver hvidt
brød u. skorpe
50 g blødt smør
1 bdt. hakket dild


Sauce: Flæk pebrene, chili og tomater og fjern kernerne. Hak grønsagerne sammen med løg, hvidløg og bacon. Svits det 5 min. i olien ved god varme. Tilsæt bouillon, paprika og lidt salt. Koges svagt 10 min. under låg. Miks med blenderstav og smag til med salt og peber.

Fisk: Skær torsken i portionsstykker og drys dem med salt. Rør hakket hvidløg, smuldret brødkrumme, smør og hakket dild sammen. Læg dildsmørret oven på fisken og sæt det øverst i ovnen 7-8 min. ved 225°, til fisken er hvid og skorpen gylden.
Server med pebersaucen udenom og små kartofler og ærter.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Flere retter med torsk...
Blinis med marineret torsk og tapenade
Torskefrikassé
Torsk med selleri og spinat

Prøv flere madopskirfter med fisk...
Hellefisk med tomat og ost
Dampet fisk med spinat og peberrodsovs