Klassisk æggekage
Opskrift på klassisk æggekage
(2 personer)
- 6 skiver bacon
- 5 æg
- ¾ dl mælk
- Salt og peber
- 300 g kogte og kolde kartofler
- 3 mellemstore tomater
- ½ potte purløg
Tilbehør:
- Rugbrød med smør
- Sennep
Prøv også: Nem aftensmad: Æggekage med hytteost og grøntsager
Fremgangsmåde:
Varm ovnen op til 180°. Steg baconen sprød, men ikke hård, på en pande, der kan gå i ovnen. Lad baconen dryppe af på et stykke fedtsugende papir. Gem lidt af baconfedtet på panden.
Pisk æg og mælk sammen. Krydr med salt og peber. Skær kartofler i små tern, og vend dem i æggemassen. Hæld det hele på panden, og lad det stå ved svag til middel varme i 10 minutter.
Prøv også: 3 retter med tomater til hverdagen
Skær tomater i skiver, og læg dem oven på æggekagen. Sæt panden i ovnen i ca. 10 minutter, eller til æggemassen er stivnet.
Servér med bacon og purløg på.
Prøv også: Bonde-æggekage med bacon