Selv om du måske ikke har hørt om Fejø, har du næsten med garanti sat tænderne i et æble eller en pære fra øen. Med sin beliggenhed i Smålandshavet nord for Lolland er Fejø nemlig perfekt til frugtproduktion, og der eksporteres i store mængder hvert år til butikker i det øvrige Danmark. Varmen fra det omkringliggende hav sikrer et langt efterår, hvor frugten kan modne, samtidig med at der sjældent er nattefrost om foråret. Og da øen har omkring 200 solskinstimer mere om året end de fleste andre steder i landet, giver det masser af sødme og kraft til frugten.
Det er de lokale stolte af, og det er derfor umuligt at komme uden om frugtproduktion, når man besøger øen. Heldigvis, for ellers ville man også gå glip af en masse lækkerier fra de vejboder og gårdbutikker, man støder på, når man bevæger sig rundt i det smukke landskab.
Du kan også købe de lokale delikatesser i flere af øens små butikker, og så må du endelig også huske at nyde et glas læskende cider fra Fejø cider. De sælger bl.a. deres flasker i sommerbutikken på Slettervej 44. Læs mere om produktionen på https://fejoecider.dk
Men Fejø er også andet end æbler og pærer. Det er en utrolig naturskøn ø med flere gode badestrande, og vandet er varmere end de fleste andre steder i Danmark. Hop f.eks. i bølgen blå fra badebroen på Fejøs bedste badestrand, Sletteren strand, der ofte ligger i læ for vinden. Her er offentligt toilet og tilmed en shelter med plads til fem personer, der kan bookes på https://bookenshelter.dk.
Holder du af at vandre, har de lokale gjort en dyd ud af at anlægge trampestier, så man kan opleve øens frodige natur uden et transportmiddel. Nogle stier er nye, mens andre har mange år på bagen og er fra dengang, landpostbuddet og bønderne bevægede sig rundt imellem marker, gårde og andre bebyggelser til fods. Der er flere indtegnede ruter og skilte på stierne, der viser, hvor du skal gå hen, og ellers er Fejø kun lidt over seks kilometer lang, så du farer ikke vild.
Vil du se øen fra oven, kan du besøge Fejø Mølle på Herredsvej 278 A. Her er en fin udsigt fra øverste etage, og i bunden af bygningen finder du øens turistinformation samt en café med kaffe og specialiteten møllelagkage samt en butik, der sælger lokale specialiteter og kunsthåndværk. Læs mere på fejoemoelle.dk.
Selv om Fejø ikke er så stor, er der ganske mange overnatningsmuligheder.
Flere udlejer deres boliger via Airbnb, og så er der naturligvis sommerhusudlejning, en campingplads, små hytter, to shelterpladser og et plejehjem, der er blevet omdannet til ferielejligheder. Du får et samlet overblik over mulighederne på https://visitfejoe.dk/overnatning.
Når sulten melder sig, er det rart at vide, hvor man skal cykle, køre eller gå hen. Fejø byder på vidt forskellige spisesteder, hvad enten familien er til pizza, burgere, dansk frokost, middag med livemusik eller middelhavsmad i en vaskeægte, romantisk vinmark. Læs mere på https://visitfejoe.dk/spisesteder.
Fra Kragenæs på Lolland sejler en lille færge til Fejø. Overfarten tager et kvarter, og det er muligt at tage bilen med. Færgen sejler flere gange i løbet af en dag, så det er ganske nemt at komme til og fra øen. Se priser og afgange på https://lollandfaergefart.lolland.dk/reserver-plads.