Birkes-knækkere

Søndag, 3. oktober 2010
af Redaktion
Sprøde knækbrød fra Familie Journals Slankeklub
Foto: Catrine Mannerup
Foto: Catrine Mannerup

(60 stk.)

3 dl vand
25 g gær
1 tsk. sukker
½ tsk. salt
250 g grahamsmel
250 g hvedemel

Pensling
1 æg

Pynt
Birkes

TIP

Gem knækbrødene i en tætsluttende dåse, så holder de sig sprøde og lækre. Pas på med at spise for mange af de små knækkere, da for mange hurtigt kan give for mange kalorier.

Sådan gør du
Rør gæren ud i vand. Bland sukker, salt, grahamsmel og hvedemel i vandet. Ælt det hele sammen til en ensartet dej. Lad dejen hæve tildækket i ca. 40 min.
Del dejen i tre og rul den tyndt ud på et meldrysset bord. Pensl med sammenpisket æg og drys med birkes. Skær dejen, så der bliver 20 knækbrød af hvert dejstykke. Læg knækbrødene på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 250° i ca. 5 min. Sluk ovnen og lad dem eftertørre i den varme ovn, mens ovnlågen står åben.

FAMILIE JOURNALS SLANKEKLUB

Med Familie Journals Slankeklub kan du tabe op til 1 kilo om ugen.
Du bliver vejledt af din personlige diætist, og du får mulighed for at få vejledning i motion af din egen personlige træner.
Meld dig ind i Familie Journals Slankeklub her. (link fjernet)

Energi-information pr. knækbrød:
244 kJ/58 kcal
Protein 1,2 g
Fedt 0,7
Kulhydrat 12 g
Kostfibre 1,2 g

Slankeopskrift: Familie Journals Slankeklub

Prøv flere opskrifter fra Familie Journals Slankeklub
Bananis
Rugkranse
Sprøde havrekager