Fyldt kalkunbryst med grøntsager og bagte kartofler

Søndag, 23. maj 2010Opdateret 26. februar
af Redaktion
Selvom kalkunbryst kan have ry af at være tørt og kedeligt, så er det langt fra tilfældet med dette saftige grøntsagsfyld. Retten kan nydes hele året rundt.
Foto: Catrine Mannerup
Foto: Catrine Mannerup

1 pers.

Kalkunbryst, ca. 900 g (1 portion = 125 g færdigstegt kalkun)
4 tsk. olie (f.eks. olivenolie)
2 tsk. timian
400 g porre
200 g gulerod
100 g persillerod
125 g kartofler
Salt og peber
2 spsk. friskost naturel

Fremgangsmåde

  1. Rens grøntsagerne. Skær porren i skiver. Riv gulerod og persillerod groft.
  2. Varm halvdelen af olien op i en gryde, tilsæt timian og grøntsager. Svits grøntsagerne ved middel varme i ca. 8-10 min. Smag til med salt og peber.
  3. Skær en lomme midt i kalkunbrystet - fra den brede ende. Fyld ca. halvdelen af grøntsagerne i lommen og luk den med en kødnål.
  4. Vask kartoflerne og halver dem. Pensl kartofler og kalkunbryst med resten af olien og krydr med salt og peber.
  5. Steg kartofler og kalkunbryst i ovnen i ca. 45-60 min.
  6. Varm den resterende grøntsagsblanding og rør friskosten i.
  7. Server grøntsagsblandingen sammen med kalkun og kartofler.

Næringsindhold

Energiindhold pr. portion:

376 Kcal/1571 kJ