Fyldt kalkunbryst med bagte kartofler

Søndag, 23. maj 2010
af Redaktion
Denne opskrift er tænkt som ”Mest grønt”, men kan med lethed justeres til ”Mest tilbehør” og ”Mest protein” ved at justere på tilbehørs- og kødmængden
Foto: Catrine Mannerup
Foto: Catrine Mannerup

(1 pers.)

Kalkunbryst, ca. 900 g (1 portion = 125 g færdigstegt kalkun)
4 tsk. olie (f.eks. olivenolie)
2 tsk. timian
400 g porre
200 g gulerod
100 g persillerod
125 g kartofler
Salt og peber
2 spsk. friskost naturel

Sådan gør du
Rens grønsagerne. Skær porren i skiver. Riv gulerod og persillerod groft. Varm halvdelen af olien op i en gryde, tilsæt timian og grønsager. Svits grønsagerne ved middel varme i ca. 8-10 min. Smag til med salt og peber. Skær en lomme midt i kalkunbrystet, fra den brede ende. Fyld ca. halvdelen af grønsagerne i lommen og luk den med en kødnål. Vask kartoflerne og halver dem. Pensl kartofler og kalkunbryst med resten af olien og krydr med salt og peber. Steg kartofler og kalkunbryst i ovnen i ca. 45-60 min. Varm den resterende grønsagsblanding og rør friskosten i.
Server den sammen med kalkun og kartofler.
De grønsager, der er fyldt i kalkunen, er ikke medregnet i den enkelte portion.


SAMMENSÆT EFTER DIN SMAG (til 1 pers.)

Mest grønt

Mest tilbehør

Mest protein

Fjerkræ

125 g

125 g

200 g

Grønsager

350 g

175 g

175 g

Tilbehør (kartofler)

125 g

200 g

125 g

Kcal/ kJ

376/1571

367/1535

382/1599

FAMILIE JOURNALS SLANKEKLUB

Med Familie Journals Slankeklub kan du tabe op til 1 kilo om ugen.
Du bliver vejledt af din personlige diætist, og du får mulighed for at få vejledning i motion af din egen personlige træner.
Meld dig ind i Familie Journals Slankeklub her. Inden 22. april får du 4 måneder, men betaler kun for 3! (link fjernet)

Slankeopskrift: Familie Journals Slankeklub (link fjernet)

Se artiklen
Slank efter din smag - her beskrives slankeprogrammet

Prøv flere slankeretter fra Familie Journals Slankeklub...
Mørbradgryde med cornichoner og perleløg
Asiatisk fiskefad med kartofler
Krydret gulerodskage
Mosters kalkunbøffer med rissalat