Orientalsk skinkeschnitzel med grøntsagsris

Søndag, 5. september 2010Opdateret 17. februar
af Redaktion
Det er svært at gå helt galt i byen med en skinkeschnitzel - her er den marineret i soja, ingefær og honning og serveret sammen med friske grøntsager og ris
Foto: Catrine Mannerup
Foto: Catrine Mannerup

1 pers.

125 g skinkeschnitzel
60 g rå ris, f.eks. parboiled
150 g gulerod
150 g porre

Marinade
½ dl citronsaft
1 spsk. soja
1 spsk. flydende honning
1 spsk. friskrevet ingefær
½ tsk. salt

Pensling
1 spsk. soja
1 spsk. honning

Fremgangsmåde

  1. Rør marinaden sammen og læg den i en plastikpose sammen med skinkeschnitzlen.
  2. Lad schnitzlen trække i køleskabet i 12 timer. Posen rystes et par gange, mens den trækker.
  3. Kog risene efter anvisningen på pakken. Husk at vaske risene, inden du koger dem.
  4. Rens gulerod og porre. Skær dem midt over og snit dem i fine, tynde strimler på langs.
  5. Kog grønsagerne møre i letsaltet vand.
  6. Bland gulerod og porre med den kogte ris.
  7. Tag skinkeschnitzlen ud af posen, tør den og krydr med salt.
  8. Steg schnitzlen på en grillpande ca. 4-6 min. på hver side.
  9. Rør sojasauce og honning sammen og pensl schnitzlen med blandingen.
  10. Pak schnitzlen ind i alufolie og lad den hvile 3-5 min., inden den serveres.