Saftig steak med sprød forårskartoffelsalat

Søndag, 6. juni 2010Opdateret 26. februar
af Redaktion
Lynstegt steak serveret sammen med en sprød og knasende forårskartoffelsalat - et helt perfekt måltid til en solskinsaften.
Foto: Catrine Mannerup
Foto: Catrine Mannerup

1 pers.

150 g oksesteak
2 tsk. olie (f.eks. olivenolie)
Allround krydderi
Salt og peber
75 g salat, f.eks. feldsalat
50 g majroe
50 g squash
6 stk. radiser
50 g fine ærter
125 g kartofler (i stedet for kartofler kan du benytte 1 dl kogt bulgur i salaten)

Dressing
2 tsk. akaciehonning
1 spsk. limesaft

Fremgangsmåde

  1. Kog kartoflerne med skræl på.
  2. Skyl salaten, pluk den i passende stykker og læg den i en skål.
  3. Skræl majroen og riv den groft, skær squashen i tynde stave og radiserne i skiver.
  4. Bland grøntsagerne med salaten.
  5. Pil kartoflerne og skær dem i skiver. Vend dem i salaten sammen med ærterne.
  6. Rør akaciehonning og lime sammen til en dressing og hæld den over salaten.
  7. Varm panden op og steg steaken i 3-4 min. på hver side. Undervejs krydres med Allround krydderi, salt og peber.
  8. Server steaken sammen med kartoffelsalaten.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

478 Kcal/2008 kJ