Cremet tomatsuppe med kødboller

Søndag, 29. august 2010Opdateret 17. februar
af Redaktion
Nem og cremet tomatsuppe lavet på ingen tid af friske grøntsager. Serveres og nydes med saftige kødboller - helt perfekt til en kold vinteraften
Foto: Catrine Mannerup
Foto: Catrine Mannerup

1 pers.

100 g færdigkøbte kødboller, 6 g fedt pr. 100 g
25 g løg
75 g porre
75 g gulerod
1 spsk. friskrevet ingefær
1 spsk. olie
100 g tomatpuré
3 dl vand
2 fed hvidløg
70 g groft brød

Fremgangsmåde

  1. Rens løg, porre og gulerod.
  2. Hak løget fint, snit porren i fine ringe og riv guleroden groft.
  3. Varm olien i en gryde og svits løg og porre heri (gem lidt porre til pynt).
  4. Kom guleroden i sammen med tomatpuré, ingefær og knust hvidløg.
  5. Tilsæt vand og bring suppen i kog, lad den småkoge i 20 min. under låg.
  6. Blend suppen og smag til med salt og peber.
  7. Varm kødbollerne i suppen (varm suppen op til kogepunktet, men den må ikke koge, efter at kødbollerne er kommet i).
  8. Drys resten af porren over suppen ved servering og server med groft brød.

Tip

Hvis du har god tid til at kæle for retten, så kan du overveje at lave dine egne kødboller.