Kære Puk
Vi er tilflytterne, som ingen gider
Opskriften rækker til to personer.
Hytteostmayonnaise:
100 g hytteost
1 spsk. olivenolie
1 tsk. dijonsennep
1 spsk. hvidvinseddike
Salt og peber
Lakserillette:
100 g varmrøget laks
1 håndfuld dild
1 spsk. kapers
1 dl hytteostmayonnaise
Saft af ½-1 citron
Salt og peber
Urteomelet:
2 dl blandede krydderurter (persille og dild fungerer godt)
100 g frisk spinat (eller 75 g hakket spinat fra frost)
4 æg
2 spsk. olivenolie
Pynt:
50 g radiser
Lidt dild
Sådan tilbereder du retten:
Hytteostmayonnaise:
Bland hytteost med olie, sennep, eddike og salt og peber. Blend med en stavblender til en cremet masse. Tilsæt lidt mere olie, hvis den skal være mere fed. Opbevar på køl.
Lakserillette:
Pluk laksen i mindre stykker. Hak dild og kapers fint, og bland det med laksen. Tilsæt hytteostmayonnaise til en cremet rillette. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Pynt:
Skær radiserne papirtyndt ud, og læg dem i iskoldt vand indtil servering – det giver dem ekstra sprødhed.
Urteomelet:
Hak urterne meget fint. Hak spinaten groft. Pisk æggene til en ensartet masse i en skål. Tilsæt urterne. Varm en pande op ved middel varme, og steg halvdelen af spinaten i 2-3 minutter, til den falder lidt sammen. Fordel halvdelen af æggemassen på panden. Når æggemassen har sat sig en smule, vipper du den over, så omeletten er formet som en halvmåne. Steg videre i ca. 5 minutter under låg, til æggemassen har sat sig. Tilbered den sidste omelet på samme måde. Anret med lakserillette, sprød radise og dild.
Opskriften er fra bogen ”Den store antiinflammatoriske grundbog”. Her deler ernærings- og livsstilscoach Martin Kreutzer ud af sin store viden om emnet og guider dig til at komme i gang uden at lide afsavn. Bogens 74 delikate opskrifter er udarbejdet af Isabella Amorøe, der er cand. scient i Inegrated Food og professionel madskriftudvikler. Bogen koster 300 kr. Politikens Forlag, 280 sider.