Opskrifter
Hvid gløgg
Lørdag, 17. november 2012Af Kristina Marckmann. Foto: Carina Krüger.
Har du smagt hvid gløgg? Hvis ikke får du her opskriften.
![](https://imgix.familiejournal.dk/media/websites/familiejournalen-dot-dk/website/jul/1-julemad/2012/11/hvid-gloegg.jpg?auto=format,compress&fit=min&crop=faces,entropy&ar=320:180)
30 min
Ingredienser
80 g rørsukker
1 dl vand
15 g ingefær
1 usprøjtet lime
1 lakridsrod
2 stænger kanel
3 stjerneanis
1 vaniljestang
75 g mandelsplitter
75 g rosiner
7 dl hvidvin
Fremgangsmåde:
- Kog rørsukker og vand op, skær ingefæren i strimler og skær skallen af limefrugten med en kartoffelskræller.
- Kom limeskal, ingefær, lakridsrod, kanel, anis og den flækkede vaniljestang i sukkerlagen og lad det småsimre i et par min.
- Tag gryden af varmen og lad det trække mindst 15 min.
- Tilsæt hvidvin, rosiner og mandler og varm gløggen forsigtigt op til lige under kogepunktet.
![Rund julekage med kiksebund og et lag af flødeskum](https://imgix.familiejournal.dk/media/julekage.jpg?auto=format,compress&fit=crop&fp-x=0.5&fp-y=0.5&ar=4:3)
Dessert & Kage
Hvid julekage