Opskrifter
Rabarbersaft med skovsyre
Fredag, 2. juni 2023Af Gitte Heidi Rasmussen.Foto: Betina Hastoft.
Køl ned i sommervarmen med hjemmelavet saft fyldt med isterninger og friske krydderurter, der giver det sidste pift.
![](https://imgix.familiejournal.dk/aurora-images/aurora-6802172-md5-efbf7bbeba33d83fb8de4253958f0c7b.jpeg?auto=format,compress&fit=crop&ar=320:180&fp-x=0.34&fp-y=0.5)
1 t og 7 min
2 personer
Rabarbersaft med skovsyre:
125 g rabarber
50 g sukker
2 dl kogende vand
½ dl citronsaft
1 stor stilk rød skovsyre
Til servering:
½ citron
Knust is
Fremgangsmåde:
Læg rabarberstilkene i en flaske sammen med sukker.
Hæld kogende vand over, luk, og ryst godt, til sukkeret er opløst.
Hæld citronsaft i flasken, læg 1 stilk citronsyre ved, og lad saften trække i mindst 1 døgn på køl.
Servér rabarbersaften med citronskiver og knust is.
![https://imgix.familiejournal.dk/media/websites/familiejournalen-dot-dk/website/mad/smat-men-godt/2012/05/20-hjemmelavet-citronsommerdrik-280.jpg](https://imgix.familiejournal.dk/media/websites/familiejournalen-dot-dk/website/mad/smat-men-godt/2012/05/20-hjemmelavet-citronsommerdrik-280.jpg?auto=format,compress&fit=crop&crop=faces,entropy&ar=4:3)
Forretter & Tilbehør
Hjemmelavet citronsommerdrik