Køb blot den billige pasta

Søndag, 22. januar 2012
af Redaktion
Syv forskellige friske pastabånd af typen fettucine er testet. Den ægte italienske er bedst, men også meget dyr, og da tilbehøret giver smag til de fleste pastaretter kan du roligt købe de billigere versioner

Ægte italiensk pasta af mærket Pasta Julia er den helt klare vinder, men meget dyr i forhold til de billigste pastaer i testen.
- Der er kun en pasta, der har smag. De øvrige seks er smagsløse, og man kan ikke smage forskel på de seks. Slet ikke, hvis pastaerne bliver serveret med pesto eller kødsovs. Det er jo fra tilbehøret, at pastaretten får sin smag, siger testpersonerne, husholdningslærerne Anne Bjørn Beck og Kim Petersen, Sorø Husholdningsskole.

Begge mener, at det er en fordel at pastaen er pakket i "løs rodet orden" i stedet for i lag. Er den pakket i lag, skal den rystes løs, for at den ikke koger i klumper.
- Og selv når det gælder vinderen, vil det med en gang kødsovs være svært at adskille den fra de andre. Derfor kan man diskutere, om man skal bruge penge på en dyr pasta, når det alligevel er tilbehøret, som giver smagen, siger Anne Bjørn Beck og Kim Petersen.

Sådan gjorde vi
Den friske pasta, der er med i testen, er af typen fettuccine, flade bånd.
Hver pasta blev kogt i henhold til kogetid på pakken, hhv. 3, 4 og 5 min. Pastaerne er kogt i vand uden tilsat salt, så evt. forskellige saltkoncentrationer ikke spillede ind på smagen.
Herefter har Familie Journals testpersoner, husholdningslærerne Anne Bjørn Beck og Kim Petersen fra Sorø Husholdningsskole, blindsmagt pastaen og vurderet smag og konsistens.
Efter prøvesmagningen har de to husholdningslærere givet en samlet karakter til produkterne, hvor 0 er laveste og 6 er højeste.

TESTEN
Ægte italiensk pasta, Pasta Julia (Store billede)
Italien
Er gul-gylden i farven og pakket i løs rodet orden. Er al dente efter kogningen, ville selv koge den en anelse mere. Har en blød, rund smag af pasta/brød.
Pris: 15,95 kr. i Føtex for 250 g
Kilopris: 63,80 kr.

POINT:????

Naturel, X-tra
Prod. i DK
Er hvid i farven og pakket i lange strimler i lag. Er o.k. al dente efter kogningen, men smager ikke af andet end vand og mel. Smagsløs.
Pris: 9,95 kr. i Fakta for 500 g
Kilopris: 19,90 kr.

POINT:??

Naturel, La Pasta Di Maria
Prod. i Italien
Er hvid og pakket i løs, rodet orden. Er o.k. al dente efter kogningen, men smager ikke af andet end vand og mel. Smagsløs.
Pris: 9,95 kr. i Rema1000 for 500 g
Kilopris: 19,90 kr.

POINT:??

Økologisk, La Pasta Di Maria
Prod. i Italien
Har hvideste farve af alle og pakket i lange bånd i lag. Er o.k. al dente efter kogningen, men smager ikke af andet end vand og mel. Smagsløs.
Pris: 11,95 kr. i Rema1000 for 250 g
Kilopris: 47,80 kr.

POINT:??

Al naturale, Pastella
Beauvais A/S
Er hvid, pakket i lag i lange bånd, skal løsnes. Er ret al dente efter kogningen. Er gummiagtig og kunne bruge 1 minut mere i kogningen. Smager ikke af andet end vand og mel og er smagsløs.
Pris: 14,95 kr. i Føtex for 250 g
Kilopris: 59,80 kr.

POINT:??

Al naturale, økologisk, Pastella
Beauvais A/S
Er hvid. Pakket i lag i lange bånd. Er mere gummiagtig end al dente. Smager ikke af andet end vand og mel og er smagsløs.
Pris: 16,95 kr i Føtex for 250 g
Kilopris: 67,80 kr.

POINT:??

Se flere tests og tjek...
Tjek af renseservietter
Test af kaffemøller
Test af kylling